Flexibele opvang

Flexibele opvang

Op zoek naar flexibele opvang voor je kind (op komst)? Bijvoorbeeld omdat je op onregelmatige tijden werkt? Dan hebben wij de oplossing voor jou. Kanteel Kinderopvang biedt op diverse locaties de mogelijkheid voor flexibele kinderopvang.

Meisje 1Jaar

Wat houdt flexibele opvang in?
Flexibele opvang is een vorm van opvang waarbij de ouder/verzorger geen vaste dagdelen per week reserveert, maar wisselende dagdelen per week afneemt op basis van zijn/haar werkrooster.
We bieden deze vorm van opvang op onze locaties Plons en Westerbreedte in Den Bosch, Den Krommen Hoek in Rosmalen en Waluwe Kids in Zaltbommel. Bij onze locaties in Uden e.o. bieden we allemaal flexibele opvangmogelijkheden. Kijk op de locatiepagina's voor de specifieke mogelijkheden. Bekijk onze pedagogische bouwstenen voor meer informatie over onze visie en gestelde doelen.

Wil je gebruik maken van flexibele opvang? 
Schrijf je dan in via de inschrijfbutton op onze website. *Deze opvangvorm geldt alleen voor kinderen die niet structureel gebruik maken van de opvang.

Wat is de minimale afname?
Uden en omstreken: Flexibele opvang op kinderdagopvanglocaties in Uden e.o. gaat per dagdeel (7:30 -12:45 u. of 12:45 – 18:00 u.) Alleen bij de flexibele kinderdagopvang op locatie Koekeloere is de minimale afname 3 aaneengesloten uren. De opvang kan op elk heel of half uur van de dag ingaan. Verlengen kan steeds met 1 uur.
Bij de buitenschoolse opvang kunt u de flexibele opvang afnemen per blok van 3 uur of per dagdeel.
’s-Hertogenbosch en omstreken: De minimale afname bij de flexibele kinderdagopvang is 4 aaneengesloten uren, bij flexibele buitenschoolse opvang 3 aaneengesloten uren. Verlengen kan steeds met 1 uur. De opvang kan op elk heel of half uur van de dag ingaan.

Wanneer moet ik de gewenste opvang doorgeven?
Om de opvang te kunnen garanderen, moeten ouders/verzorgers vóór het ingaan van de laatste week van een maand de gewenste opvang voor de volgende maand doorgeven. De gevraagde opvang wordt, vóór de 1e van de maand waarin deze plaatsvindt, ingepland. Rond de 1e van de maand krijgen ouders/verzorgers een factuur voor de ingeplande opvang.

Kan ik de aangevraagde opvang nog wijzigen of kosteloos annuleren?
Tot 2 weken voor de daadwerkelijke opvangdatum kan er worden gewijzigd of kosteloos worden geannuleerd. Annulering van de opvang wordt achteraf verrekend. Bij een wijziging binnen 2 weken is plaatsing alleen mogelijk als de groepsgrootte dit toelaat.

Wat als de opvang een structureel karakter krijgt?
Zodra de opvang een structureler karakter krijgt (vaste dagen en/of dagdelen per week) zijn wij vanuit de wet- en regelgeving genoodzaakt uw contract hierop aan te passen. Hierover zullen we altijd met u in gesprek gaan.

Is er een wachtlijst voor flexibele opvang? 
In overleg met de locatiemanager wordt gekeken of er plaatsingsmogelijkheden zijn binnen de wettelijke mogelijkheden. Op een enkele locatie kunnen wij niet op alle dagen flexibele opvang garanderen of is er tijdelijk geen plaatsing mogelijk. In de plaatsingsovereenkomst worden eventueel specifieke afspraken over de opvangmogelijkheden vastgelegd.

Hoe geef ik de opzegging van de flexibele opvang door?
De opzegging kan schrifte­lijk en met inachtneming van de opzegtermijn geschieden. De opzegtermijn is minstens één maan­d. Opzegging kan plaatsvinden op elk moment van de maand.

Altijd een Kanteel locatie in de buurt
Wil je een keer een kijkje nemen en de sfeer proeven op één van onze locaties? Je bent van harte welkom. Je kunt contact opnemen met de manager van de betreffende locatie. Of vraag direct een rondleiding aan.

Vragen van ouders
Meer weten over hoe een kinderdagverblijf van Kanteel werkt en wat we precies doen? Kijk bij veelgestelde vragen voor meer informatie. Of neem contact op met de afdeling Relatiebeheer voor meer informatie (relatiebeheer@kanteel.nl of via 073 - 851 99 99).

Bereken je netto kosten
Meer weten over hoeveel kinderopvang jou kost? Reken jouw netto kosten in een mum van tijd uit met onze Rekentool.

Button Locaties Flexibel

Heb je vragen over onze opvangvormen of onze locaties?

Wij staan je graag te woord.

Bezoekadres Kanteel
Berlicumseweg 8G
5248 NT Rosmalen
Bekijk op Google Maps

Postadres Kanteel
Postbus 334
5240 AH Rosmalen
E: relatiebeheer@kanteel.nl

Bereikbaarheid
Voor algemene vragen zijn wij op kantoortijden bereikbaar op tel. (073) 850 78 50

Voor vragen over
Plaatsingsmogelijkheden:
(073) 851 99 99
Kinderopvangtoeslag:
(073) 850 78 49

Contactformulier

Over welk onderwerp wil je contact hebben? Geef het hieronder aan.

Bel me terug

Vul onderstaand formulier in en we bellen je z.s.m. terug