(Hub) Jongeren krijgen een kans bij Kanteel

Vrijdag 6 juli, 2018 - Kanteel Kinderopvang en Hub Noord-Brabant zijn een nauwe samenwerking aangegaan, zodat jongeren, met een afstand tot arbeidsmarkt, deel kunnen nemen aan de maatschappij. Met 4 praktijkervaringsplaatsen biedt Kanteel deze jongeren de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Met ondersteunende, huishoudelijke taken kunnen zij zeker iets bijdragen aan de kinderopvang en andersom.

Kanteel Hub 1

Samenwerking Kanteel en Hub
De besturen van Kanteel kinderopvang en HUB Noord-Brabant hebben de opdracht van de rijksoverheid om Garantiebanen te creëren, voor mensen die onder de participatiewet vallen, gepakt als een kans. Een kans om verdere en diepgaande verbinding tussen beide organisaties te leggen, waardoor er nieuwe kansen worden gecreëerd voor kinderen met een afstand tot de huidige arbeidsmarkt. Gezamenlijke uitgangspunten in deze nieuwe samenwerking zijn onder andere dat ieder kind zich zo optimaal mogelijk moet kunnen ontwikkelen.

Vier praktijkervaringsplaatsen
Er is voor gekozen om op vier locaties van Kanteel ruimte te bieden aan de ontwikkeling van deze jongeren. Medewerkers van beide organisaties zijn er op gericht om een ander verder te helpen, want “iedereen kan talent in beweging brengen”, vertelt Jan-Willem Bedeaux, directeur-bestuurder Kanteel Kinderopvang. “Ieder kind moet zich kunnen voorbereiden op een zo volwaardig mogelijke deelname aan de maatschappij”, vult Rion Pennings, bestuurder Hub Noord-Brabant aan. Door deze samenwerking kunnen beide partijen iets extra’s bijdragen aan deze deelname aan de maatschappij. Na het werken binnen een praktijkervaringsplaats wordt besproken of er een mogelijkheid bestaat of een praktijkervaringsplaats uit kan groeien naar een Garantiebaan.

Over Hub Noord-Brabant
Hub Noord-Brabant biedt onderwijs op maat voor kinderen en jongeren met complexe leer- en opvoedingsvragen. Met als doel dat ieder kind zich moet kunnen voorbereiden op een zo volwaardig mogelijke deelname aan de maatschappij. Hub heeft 5 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en een Dienstencentrum. 

Deel deze pagina

Heb je vragen over onze opvangvormen of onze locaties?

Wij staan je graag te woord.

Bezoekadres Kanteel
Berlicumseweg 8G
5248 NT Rosmalen
Bekijk op Google Maps

Postadres Kanteel
Postbus 334
5240 AH Rosmalen
E: relatiebeheer@kanteel.nl

Bereikbaarheid
Voor algemene vragen zijn wij op kantoortijden bereikbaar op tel. (073) 850 78 50

Voor vragen over
Plaatsingsmogelijkheden:
(073) 851 99 99
Kinderopvangtoeslag:
(073) 850 78 49

Contactformulier

Over welk onderwerp wil je contact hebben? Geef het hieronder aan.

Bel me terug

Vul onderstaand formulier in en we bellen je z.s.m. terug