Voorzitter RvC Albert Hamelers neemt afscheid

Vrijdag 4 mei, 2018 - Drie nieuwe Commissarissen voor Kanteel aangesteld en voorzitter RvC Albert Hamelers neemt afscheid. 10 jaar geleden begon zijn RvC avontuur bij Kanteel en dit jaar maakt hij plaats voor zijn opvolger Jan van den Bosch. Albert kijkt terug op een enerverende tijd...

Albert Hamelers Foto1

Albert wist al vroeg dat het belang van kinderopvang erg groot is. En hij ziet de rol en invloed van Kanteel de komende jaren alleen nog maar groeien.

“Er was niet eens een koffiezetapparaat”
Met de opvang van zijn zoon, bij een oude locatie van Kanteel, startte alles. Albert werd al snel bekend met de kinderopvangwereld en zag met eigen ogen, de meerwaarde van kinderopvang. Tegelijktijdig zag hij ook direct enkele verbeterpunten. “Ik dacht, hier is wat te doen! Zo was er bijvoorbeeld niet eens een koffiezetapparaat voor de PMers. Maar ook al die contractverlengingen, konden mijns inziens beter”, vertelt Albert.

Als advocaat, gespecialiseerd in jeugdwerk, heeft Albert veel gezien. “Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen op latere leeftijd minder snel ontsporen als zij pedagogisch goed begeleid zijn”, zegt Albert. “Een mooie rol voor Kanteel om gelijke kansen te creëren voor ieder kind”.

Een kwaliteitsslag in tumultueuze tijd
De rol van de RvC is ondersteunen van het bestuur en het sparren over beslissingen. “Afgelopen tijd besloeg dit maandelijks 1 dag, maar er zijn tijden geweest dat dit vele malen vaker was. Een aantal jaren terug heeft de kinderopvang het zwaar gehad. Hier lag voor ons ook een taak. De continuïteit kunnen garanderen en stappen zetten om zaken professioneler aan te pakken. We hebben ingrijpende stappen moeten nemen, maar hierin samen ook echt een kwaliteitsslag gemaakt. Kanteel is een veel professionelere organisatie, met een stabiele en bevlogen top”.

De (invloedrijke) toekomst van Kanteel
“We hebben ook een aantal wijzigingen doorgevoerd binnen de RvC, wat inhoudt dat de RvC ook steeds vernieuwd moet worden. Erg dubbel, want dat houdt in dat ik dit jaar plaats moet (en wil) maken voor een nieuwe lichting”. Eind vorig jaar zijn er 3 nieuwe commissarissen aangesteld en toen heeft Emiel Hulshof al afscheid genomen. “Het is zoals het hoort. Een nieuwe start voor de RvC met vele mogelijkheden voor de toekomst van Kanteel. Naast de regionale plannen voor kindontwikkeling 0-13 en het verbinden van pedagogische deskundigheid aan het onderwijs, kan Kanteel landelijk ook veel invloed uitoefenen. Het belang van kinderopvang aan de politiek verkopen! Daar ligt nog een grote kans. Een mooie toekomst met vernieuwingen en kansen gaan zij in ieder geval tegemoet”.

Deel deze pagina

Heb je vragen over onze opvangvormen of onze locaties?

Wij staan je graag te woord.

Bezoekadres Kanteel
Berlicumseweg 8G
5248 NT Rosmalen
Bekijk op Google Maps

Postadres Kanteel
Postbus 334
5240 AH Rosmalen
E: relatiebeheer@kanteel.nl

Bereikbaarheid
Voor algemene vragen zijn wij op kantoortijden bereikbaar op tel. (073) 850 78 50

Voor vragen over
Plaatsingsmogelijkheden:
(073) 851 99 99
Kinderopvangtoeslag:
(073) 850 78 49

Contactformulier

Over welk onderwerp wil je contact hebben? Geef het hieronder aan.

Bel me terug

Vul onderstaand formulier in en we bellen je z.s.m. terug