Peuteropvang

Peuteropvang

Bij de Peuteropvang (voorheen Peuterspeelzaal) komen peuters vanaf 2,5 jaar tijdens schoolweken op vaste dagdelen spelen, ontdekken en ontwikkelen (in Uden al vanaf 2 jaar). We werken met thema's die aansluiten bij de wereld van je peuter. Het is een ontmoetingsplaats waar kinderen vriendjes kunnen maken en leren samen te spelen. We maken zo de stap naar de basisschool een stukje kleiner.

Jongen 2

Waarom is Peuteropvang belangrijk?
Op de peuteropvang  (voorheen Peuterspeelzaal) leren kinderen spelenderwijs meer op het gebied van taal, motoriek, sociale vaardigheden etc. Een mooie basis voor hun schooltijd later. Binnen Den Bosch e.o. wordt de Peuteropvang ook wel Peuterarrangement genoemd.

Vaste dagdelen
Jouw kind kan vanaf 2,5 jaar tijdens schoolweken op vaste ochtenden of middagen bij ons terecht in een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving (in Uden al vanaf 2 jaar). Binnen de Peuteropvang (of PA) staat ‘spelend leren’ centraal. Bekijk onze pedagogische bouwstenen voor meer informatie over onze visie en gestelde doelen. Onze pedagogisch medewerkers werken aan verschillende leuke thema's. Er wordt gewerkt met een vast aanbod activiteiten, maar toch is geen dag hetzelfde!

Wat is VVE?
We werken op veel Peuteropvang locaties met een VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) programma. Kinderen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling en die dat nodig hebben kunnen we zo een extra steuntje in de rug bieden, zodat de stap naar de basisschool gemakkelijker verloopt. Een VVE programma houdt in dat we werken met thema’s, bijvoorbeeld 'je lichaam' of 'zomer'. Binnen deze thema's doen we leuke en uitdagende activiteiten om de verschillende ontwikkelingsgebieden (zoals sociaal-emotioneel, beweging etc.) te stimuleren met taal als basis.

Wat is het verschil tussen Peuteropvang en kinderdagverblijf?
Peuteropvang is er voor je als je geen opvang voor de hele dag nodig hebt, maar het belangrijk vindt dat je peuter met andere kinderen speelt en wordt uitgedaagd. Je kind kan dan een aantal dagdelen in de week fijn spelen en ontdekken. Het activiteitenaanbod is op het kinderdagverblijf meestal hetzelfde als op de Peuteropvang. Bij het kinderdagverblijf zijn er ruimere openingstijden waar kinderen ook eten en een middagslaapje kunnen doen.

Altijd een Kanteel locatie in de buurt 
Wil je een keer een kijkje nemen en de sfeer proeven op één van onze locaties? Je bent van harte welkom. Je kunt contact opnemen met de manager van de betreffende locatie. Of vraag direct een rondleiding aan.

Vragen van ouders
Meer weten over hoe de Peuteropvang van Kanteel werkt en wat we precies doen? Kijk bij veelgestelde vragen voor meer informatie. Of neem contact op met de afdeling Relatiebeheer voor meer informatie (relatiebeheer@kanteel.nl of via 073 - 851 99 99). 

Bereken je netto kosten
Meer weten over hoeveel kinderopvang jou kost? Reken jouw netto kosten in een mum van tijd uit met onze Rekentool.

Button Locaties P

Heb je vragen over onze opvangvormen of onze locaties?

Bel dan 073-8519999

Bezoekadres Kanteel
Berlicumseweg 8G
5248 NT Rosmalen
Bekijk op Google Maps

Postadres Kanteel
Postbus 334
5240 AH Rosmalen
E: relatiebeheer@kanteel.nl

Bereikbaarheid
Voor algemene vragen zijn wij op kantoortijden bereikbaar op tel. (073) 850 78 50

Voor vragen over
Plaatsingsmogelijkheden:
(073) 851 99 99
Kinderopvangtoeslag:
(073) 850 78 49

Contactformulier

Over welk onderwerp wil je contact hebben? Geef het hieronder aan.

Bel me terug

Vul onderstaand formulier in en we bellen je z.s.m. terug