Inschrijven

+ Kan ik een keertje komen kijken?

Uiteraard! Graag zelfs. De keuze voor de opvang van je kind, kan je het best maken als je op de locatie bent geweest. We plannen graag een rondleiding met je in. Zo kunnen we laten zien wat we allemaal bieden en vertellen we je graag meer over onze manier van werken. Vraag hier een rondleiding aan.

+ Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Wat leuk om je kind bij ons te verwelkomen! Om je kind te kunnen plaatsen op een Kanteel locatie hebben we gegevens nodig. Deze kun je doorgeven bij de inschrijving in de roze button op de pagina. We behandelen de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst. Wacht niet te lang met inschrijven, want op een aantal locaties is er een wachtlijst.

+ Wanneer hoor ik iets over mijn inschrijving?

Na inschrijving via de button op onze website, nemen wij binnen enkele dagen contact met je op. Wij kunnen natuurlijk niet wachten op de komst van je kindje (en onze medewerkers van Relatiebeheer kunnen je dan meteen meer vertellen over de mogelijkheden en eventuele wachtlijsten.

+ Wat is de minimale afname van dagen?

Je kind is bij het kinderdagverblijf welkom op minstens 2 dagdelen. We vinden het belangrijk dat kinderen goed kunnen wennen, zodat we hen een veilige en prettige plek bieden. Voor de BSO geldt dat je kind minimaal 1 middag per week komt.

Praktisch

+ Wat is een LRK nummer?

Voor het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag heb je het Landelijke Registratie Kinderopvang (LRK) nummer nodig. Je vindt dit nummer op de locatiepagina van de locatie waar jij je kind naar toe gaat brengen. Dit nummer geef je door via Toeslagen.nl. Let op: gaat je kind naar verschillende locaties (bijvoorbeeld in de vakantie een andere locatie)? Vraag dan per LRK nummer kinderopvangtoeslag aan.

+ Wanneer zijn sluitingsdagen?

We zijn alleen op Nationale Feestdagen gesloten. De peuteropvang is alleen tijdens schoolweken geopend en niet in de vakanties.

+ Kan mijn kind een dagje extra komen?

Een keertje extra werken? Of een dag compenseren voor een dag dat je kind niet komt? Dat kan! Wij bieden wij je per jaar enkele compensatie dagen die je in mag zetten. Hoe dat precies werkt? Lees het hier.

+ Is er een ouderapp?

Jazeker! Hierin kun je leuk volgen wat je kind meemaakt en gemakkelijk documenten terug te vinden zijn, zoals facturen en een overzicht van de opvangdagen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een dagnotitie achter te laten voor de medewerkers. Download de 'Flexkids Ouderapp', via de Appstore of Google Play. Voor de pincode en inloggegevens, neem contact op met onze afdeling Relatiebeheer (relatiebeheer@kanteel.nl).

+ Kan mijn kind ook af en toe komen?

Dat kan ook! Je kunt op het kinderdagverblijf en de BSO een (extra) dagje komen, wanneer dit op de groep ook mogelijk is natuurlijk. Op locatie Westerbreedte kun je zelfs een flexibele overeenkomst afsluiten. Heel handig als je bijvoorbeeld wisselende dagen werkt. Meer weten over de mogelijkheden en de voorwaarden? Bekijk alles opties hier.

Kosten & kinderopvangtoeslag

+ Hoe factureren jullie?

Elke maand ontvang je een factuur van ons. Ook als je een overeenkomst hebt voor alleen schoolweken. De totale kosten worden dan verdeeld over 12 maanden. Dus je ontvangt elke maand een factuur, ook in de vakantieperiode. Wil je hier meer over weten, welke dagen we exact factureren en welke uitzonderingen er zijn? In het Ouderportaal kun je hier meer informatie over vinden.

+ Waar vind ik de tarieven?

Op de locatiepagina's vind je de tarieven per opvangvorm. Op onze kostenpagina vind je rekenvoorbeelden. Zelf uitrekenen wat kinderopvang jou kost? Gebruik onze Rekentool

+ Is er een vergoeding van de kinderopvangkosten?

De gemeente en/of Belastingdienst betaalt mee aan de kinderopvang. De Belastingdienst in de vorm van Kinderopvangtoeslag (ook wel KOT genoemd). Voor meer informatie hierover gebruik onze Rekentool, dan zie je meteen hoeveel de Overheid mee betaalt aan Kinderopvangtoeslag.

Let op: het is belangrijk om de toeslag aan te vragen binnen 3 maanden na de maand dat de kinderopvang is begonnen. Doe je dit niet dan kun je kinderopvangtoeslag mislopen.

+ Betaalt de gemeente ook mee aan peuteropvang?

De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen al vroegtijdig samen met andere kinderen spelen en zich ontwikkelen als voorbereiding op de basisschool. Daarom komt zij je tegemoet wanneer je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag. Is jouw kind tussen 2 en 4 jaar en gaat het naar een erkende Peuteropvang? Dan kun je een “verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag” invullen en een inkomensverklaring van de Belastingdienst inleveren. Op basis van die gegevens wordt bepaald welk deel van de kosten door de Gemeente wordt bijgedragen.

Contact met ons

+ Ik wil contact met Kanteel, hoe kan dit?

We horen graag van je, dus bel, mail of bezoek ons. Onze afdeling Relatiebeheer kun je het snelst bereiken door het telefoonnummer te bellen dat op de locatie van je keuze staat. Heb je algemene vragen? Bekijk dan onze contactpagina hoe je verder contact op kunt nemen. Tot snel!

+ Ik heb een klacht, en nu?

Dat is vervelend. We gaan graag met je in gesprek om te zorgen dat we dit op kunnen lossen. Bespreek het dus met de medewerker of manager van jouw locatie of het Servicebureau. Zij zoeken graag samen met je naar een oplossing.
Komen jullie er samen niet uit? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en het indienen van een klacht.

+ Hoe kan ik opzeggen?

Wil je je overeenkomst opzeggen? Dat vinden we jammer, maar kan uiteraard. Het opzegtermijn is minstens één maan­d. Opzegging kan plaatsvinden op elk moment van de maand en moet schriftelijk ingediend worden via relatiebeheer@kanteel.nl.

Kinderdagverblijf

+ Wat moet ik meenemen?

Bij ons hoef je niets mee te nemen! Luiers, melk, tussendoortjes. Dat krijg je bij ons allemaal. Zo hoef je alleen de lievelingsknuffel in te pakken en wij zorgen voor de rest.

+ Hoe zijn de groepen ingedeeld?

Op onze locaties zijn er groepen met kinderen van 0-4 jaar bij elkaar en aparte baby- en peutergroepen. Op de locatiepagina van jouw keuze zie je welke groepsindeling er binnen die locatie is. Meer weten over het verschil tussen zogenoemde verticale en horizontale groepen? Bekijk onze kinderdagverblijf pagina.

+ Wat doen jullie zoal?

Op onze kinderdagverblijven zorgen we voor een fijne, gezellige en veilige omgeving. Zo kunnen baby's lekker op ontdekkingstocht gaan en leren peuters de eerste stapjes, eerste woordjes en eerste verwonderingen. Die eerste jaren gaan razendsnel en onze pedagogisch medewerkers begeleiden elke stap in de ontwikkeling. Meer informatie? Bekijk onze kinderdagverblijf pagina.

Peuteropvang en VE

+ Wat wordt er met arrangementen bedoeld?

Wij bieden peuteropvang aan in de vorm van arrangementen. Deze vind je op de locatiepagina's. Een arrangement bestaat uit verschillende dagdelen. Wij plaatsen jouw kindje in één van onze arrangenten. 

+ Wat is er anders aan peuteropvang dan een kinderdagverblijf?

Peuteropvang is er voor je als je geen opvang voor de hele dag nodig hebt, maar het belangrijk vindt dat je peuter met andere kinderen speelt en wordt uitgedaagd. Je kind kan dan een aantal dagdelen in de week fijn spelen en ontdekken. Het activiteitenaanbod is op het kinderdagverblijf meestal hetzelfde als op de peuteropvang. Bij het kinderdagverblijf zijn er ruimere openingstijden waar kinderen ook eten en een middagslaapje kunnen doen.

+ Wat is Voorschoolse Educatie (ofwel VE)?

Voorschoolse Educatie (VE), ook bekend als Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), heeft als eerste doel de brede algemene ontwikkeling te stimuleren van kinderen van 2 tot 6 jaar. Daarnaast bieden we kinderen die de Nederlandse taal niet of matig beheersen extra ondersteuning in het leren van de Nederlandse taal. Een goede taalontwikkeling tussen 0 en 4 jaar is belangrijk voor het latere leren op de basisschool en voor de totale ontwikkeling van kinderen. Via de VE programma’s werken we actief aan het verminderen of voorkomen van (het risico op) ontwikkelingsachterstanden bij kinderen.

+ Op welke locaties wordt VE aangeboden?

Op de volgende locaties wordt VE aangeboden: In Den Bosch: De Ontdekking, De Haren, Vlindertuin, Boschveld, Sterrenbosch, De Kameleon, Kruisboelijn, De Kwartiermaker, De Graaf en Westerbreedte. In Uden e.o: De Klimboom, Het Speleon, Raam, Vindingrijk, Zuiderzon en Morgenzon. In Zaltbommel e.o : Waluwekids, De Uitkijk en Olleke Bolleke.

+ Wordt er samengewerkt met de basisschool?

Ter voorbereiding op de basisschool werken we binnen onze Kindcentra samen met het onderwijs. We doen samen leuke activiteiten en soms kunnen peuters al een keertje wennen in de kleuterklassen. Onze VE-locaties werken nauw samen met de basisschool. We werken met hetzelfde VE programma en hebben dezelfde thema's regelmatig gezamenlijke activiteiten. Hierdoor wordt voor de peuters 'de stap' naar school kleiner.

Buitenschoolse opvang

+ Wat voor activiteiten worden er gedaan?

Op onze buitenschoolse opvang gaat het om lekker ontspannen na school, met vriendjes spelen en nieuwe dingen leren. Vandaag een spelletje doen, morgen leren om bijvoorbeeld mooie foto's te maken en de dag erop een gave boks workshop. Bij ons is elke dag anders. En kinderen beslissen mee wat we gaan doen! Meer weten? Bekijk onze BSO pagina.

+ Hoe gaat dat in de vakanties?

In de vakantie is de BSO niet alleen de middag, maar dan kan je kind een gezellige hele dag komen. We zorgen tijdens de vakantie dat we een extra leuk aanbod hebben voor de kinderen. Met speciale dagen, workshops, uitjes en nog veel meer maken we er samen een feestje van.

+ Is er ook voorschoolse opvang?

Dit is per locatie verschillend. Op de locatiepagina van jouw keuze vind je of we ook voorschoolse opvang aanbieden.

+ Is er ook tussenschoolse opvang?

Dit is per locatie verschillend. Op de locatiepagina van jouw keuze vind je of we ook tussenschoolse opvang (TSO) aanbieden. In deze flyer vind je meer informatie en op de website van het Kindcentrum vind je meer informatie over de kosten en de gegevens van jouw TSO coördinator.

Gebruik van cookies

Kanteel gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren. Als u meer wilt weten over deze cookies, raadpleeg ons Cookiebeleid.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen